Blog

Hoe kan ik meer genieten van wat ik doe?

Uncategorized 21 mei 2021
Hoe kan ik meer genieten van wat ik doe? Deze prangende vraag stelt Dennis zich in het tv-programma 'Diep'. Dennis, midden twintig, altijd aan het werk. Hij heeft vele successen op zijn naam staan maar is nooit echt tevreden. In het programma gaan drie professionals met Dennis de diepte in om hem een antwoord te geven op zijn vraag.

Ondersteun je schoolteam met deze 4 tips

Uncategorized 14 april 2021
Terug naar de tijd voor Corona, dat zit er voorlopig nog niet in. In veel sectoren is de situatie zeker niet relaxt te noemen, ook niet in het onderwijs. Wat kan jij als directeur doen om je team te ondersteunen binnen deze omstandigheden? Lees hier de tips die jij als schooldirecteur kan inzetten.

Hoe een burnout bij leerkrachten voorkomen?

Uncategorized 10 februari 2021
Volgens onderzoek heeft bijna 25% van de onderwijsprofessionals in het basisonderwijs burnout-klachten. Het ontstaan van deze klachten is vaak een complexe combinatie van persoonlijke & situationele factoren zowel op werk- als prive-gebied. En dat maakt de aanpak ervan er niet eenvoudiger op. In dit artikel staan drie oplossingsrichtingen om burnout-klachten onder medewerkers te voorkomen.